Fes que la teva mascota perdi la por als petards

11.06.2019

La nit de Sant Joan és potser per a moltes mascotes, i també per als seus amos, una de les pitjors nits de l'any. És el teu cas? La teva mascota s'espanta de forma incontrolada, s'amaga per casa o fuig desorientada sense control? Es tracta d'una reacció normal en la meitat dels gossos. Això sí, cal estar alerta. Si el teu fidel amic pateix en excés amb el soroll i passa per episodis de pànic que es repeteixen, hauràs de posar-hi remei.

A la nostra Clínica Veterinària d'Olesa sabem que el soroll de petards i jocs d'artifici representa una amenaça per a molts animals de companyia. Estem al teu costat per ajudar-te a solucionar aquest problema i reduir la por de la teva mascota en aquestes circumstàncies. Aquesta angoixa pot esdevenir una fòbia i és quan ens hem de preocupar perquè la salut de la teva mascota es pot veure afectada de manera molt seriosa.

Per què té por la teva mascota als petards?


Les raons de per què unes mascotes pateixen amb el soroll dels petards i altres no, no són molt clares. Aquesta por irracional pot estar relacionada amb la raça, ja que les més tímides acostumen a ser més espantadisses, mentre que els gossos de caça, per exemple, estan acostumats a sorolls forts per detonació d'escopeta. El fet d'haver estat un animal massa protegit pels seus amos o haver tingut problemes de socialització, poden ser altres factors determinants.

Les reaccions de la teva mascota davant del soroll intens

És important vigilar el comportament de la teva mascota per saber fins a quin punt arriba el seu pànic als petards. Encara que la seva por sigui petita, aquesta probablement anirà augmentant progressivament. Alguns dels símptomes més comuns en els gossos i també en els felins, són l'angoixa, nerviosisme, tremolors, sacsejades, vòmits o acceleració del ritme cardíac. És normal veure com s'amaga espantat en algun lloc de casa sense atendre les nostres paraules. També és habitual que intenti escapar-se de forma descontrolada i desorientada, una reacció perillosa perquè molts cans moren per atropellament quan fugen en aquestes circumstàncies.

Aporta calma a la teva mascota

Mima a la teva mascota i aporta-li tota la calma de la que siguis capaç. T'ho agrairà, especialment, en aquest tipus de situacions. Si et mostres tranquil el teu fidel amic també ho estarà. Contràriament, si l'estrès t'envaeix a tu també i estàs nerviós, el seu comportament també empitjorarà. Mira de dedicar-li més temps i paciència i, amb probabilitat, aconseguiràs que superi la seva por en poc temps. No t'oblidis de mantenir-te al costat del teu gos o gat perquè no és convenient deixar-lo sol davant d'un atac de pànic. Evita renyar-lo i castigar-lo, només aconseguiràs que el seu neguit augmenti.

Fes que el teu gos o gat se senti segur a casa

És important que el teu animal de companyia s'acostumi als sorolls, per això convé tenir la música o la televisió encesa, ja que també servirà per amortir l'estrèpit. Amb les finestres i portes tancades, intenta mantenir-lo distret, amb menjar i amb joguines perquè estigui centrat i disminueixi el seu nerviosisme. Recorda que ell buscarà el seu lloc a casa, allà on se sentirà segur. Només hauràs d'acompanyar-lo per demostrar-li que no està sol, però no convé acariciar-lo ni agafar-lo en braços perquè aquesta reacció ajudarà a què s'espanti encara més.

Consulta el nostres veterinaris per prevenir la por de la teva mascota als petards

Evita que l'angoixa de la teva mascota es converteixi en una fòbia. És important que visitis a un professional veterinari perquè apliqui el tractament més idoni al teu gos i gat i que t'ajudi a afrontar aquestes situacions d'estrès per la teva mascota. Recorda que actuar amb antelació en aquests casos és clau perquè els resultats no són immediats.

A la nostra Clínica Veterinària d'Olesa t'assessorem perquè sàpigues com actuar si el teu gos o gat té atacs de pànic causats pel soroll de petards. T'oferim un tractament per reduir la seva por i t'ajudem a saber el nivell de por de la teva mascota, imprescindible per iniciar el procés.

Reduir la por del teu gos o gat als petards és a les teves mans.